25 juli 2024
bitfinex

Oudste exchanges

Ben je op zoek naar een van de oudere crypto exchanges dan zit je bij bitfinex goed, de zeer lage handelsmissies en de grote handelsvolumes zijn opvallend. Je zult zien dat je niets meer te wensen hebt als je met de exchange werkt. Ben je een handelaar in Bitcoin dan kun je hier simpel Bitcoin kopen en verkopen, omdat er geen identificatieplicht is kun je hier in alle privacy handelen. Ondanks de vele tegenslagen die deze broker heeft moeten incasseren, blijven ze de toekomst zonnig inzien.

bitfinex

Actief sinds 2012

Bitfinex is al actief sinds 2012 en is gevestigd op de Britse Maagdeneilanden, het hoofdkantoor staat in Hong Kong. De eigenaren hebben veel werk gehad om de exchange op te zetten, maar door veel tegenslagen was het nog maar de vraag of het bedrijf dit allemaal zou overleven. Toch heeft het bedrijf een belangrijke rol gespeeld in de opkomst van de huidige crypto sector. Nog steeds wordt er gekeken naar de toekomst en wordt er geïnnoveerd, helaas komt bitfinex nog steeds in het nieuws met rechtszaken. Denk daarom goed na voor je hier een rekening opent.

Rechtszaken

Tegen het moederbedrijf iFinex zijn er tot de dag van vandaag nog steeds rechtszaken, zij zijn namelijk ook verantwoordelijk voor de Tether USD stable coin. Deze coin is zeer belangrijk voor de liquiditeit van andere grote exchanges als Binance, in 2016 werd bitfinex bestolen van ongeveer 119.765 coins bitcoins. Op het moment van stelen was de waarde 66 miljoen dollar. De markt stortte even in en de marktwaarde van de bitcoin zakte met maarliefst 20%.