12 juni 2024
buurtfeest zonder live band

Geen buurtfeest zonder live band

Burendag hoeft niet saai te zijn
Als je een burendag feest organiseert is een live band de oplossing om iedereen samen te krijgen. Sinds een paar jaar is er de jaarlijkse traditie van burendag. Buren drinken samen koffie (en vaak ook flink wat meer) en samen wordt er gewerkt aan de onderlinge verstandhouding. Dit alles is erop gericht om een samenhang in een buurt te krijgen in een tijd waarin steeds meer mensen in hun eigen bubbel lijken te leven. Niet iedereen is daar overigens evenzeer van gecharmeerd; steeds meer mensen verkiezen om binnen te blijven met de tv aan terwijl naast hun huis een feest wordt gevierd, Men heeft geen zin om met een onbekende buurman te praten.

Samen meezingen schept een band
Wanneer je echt een band wil krijgen met je buren is het een beter idee om een band in te huren. Je hoeft enkel  een podium te bouwen en een locatie te organiseren, en de band komt voor de sfeer. Op die manier weet je heel zeker dat je zelfs de meest op zichzelf gerichte buurman of buurvrouw uit huis lokt. Een band heeft immers een heel speciale uitwerking op mensen. Hoor jij je favoriete liedjes, dan ben je al snel geneigd om die mee te komen zingen. Laat dat nu toch net datgene zijn waar het bij burendag om draait. Als je samen liedjes meezingt met een band schept dat gelijk een band, en dat is de basis van een goede relatie met de mensen om je heen.

Ken jouw buren
Wil je een band gaan inhuren bij het buurtfeest, dan is het een goed idee om een beetje basiskennis te hebben van je buren. Het is leuk als je iets weet van hun muzieksmaak. Heeft jouw buurman de stereo geregeld hard staan, dan heb je daar vast wel wat kennis van. Wanneer jouw buurt een gemêleerd gezelschap is en er meerdere muzieksmaken zijn, dan doe je er goed aan om een band in te huren die meerdere genres kan vertolken. Zo komt eigenlijk iedereen aan bod.