25 juli 2024

Druif planten pergola

Lees hier alles over druif planten pergola te koop bij Tropic trees. Voor de lage prijs van twintig euro kun je al een druif kopen, en die mooi over een pergola laten groeien. Wat van belang is, is dat het op de goede plek is, een druif moet warm en zonnig staan. Je plant dan de druif er tegenaan, en die groeit dan over de pergola en daaronder ontstaat een schaduwrijke plek waar je hoog zomer kan zitten. Een druif is goedkoop op de lange termijn. Een druif gaat lang mee, en in de nazomer heb je gratis trossen met druiven.

Meer voordeel dankzij de druif

Een druif planten pergola is dus voordelig. Een druif is niet gevoelig voor ziektes, en is winterhard en vraagt weinig speciaal onderhoud. Door de jaren heen wordt de stam van een druif bijzonder doorleefd en mooi. Al na enkele jaren ziet de stam eruit als of het een eeuw oud is. In het voorjaar komt er fris groen blad aan de druif, hoogzomer heeft het een gesloten bladerdek en door de lommer heb je eronder volledig schaduw. Als extra decoratie zie je dan kleine trosjes druiven hangen. In de nazomer kun je de trosjes druiven er vanaf knippen, en je hebt dan meer dan genoeg. In het najaar zie je de mooiste herfstkleuren.

Goedkoper kan het eigenlijk niet, en ook niet mooier

Een druif planten pergola heeft dus veel voordelen, en eigenlijk kan het niet goedkoper. Twee tientjes is snel terug verdiend, je hoeft werkelijk tientallen jarenlang in september geen druiven te kopen. Een leuke hobby is om van die druiven wijn te maken. In Nederland is dat goed mogelijk, in Nederland worden prima wijnen gemaakt. Als dat lukt, dan is een druif helemaal voordelig. Het is begonnen met de aanschaf van een druif planten voor de pergola, en jarenlang later heb je nog voordeel. De druif is leuk om mee te beginnen vanwege het simpele onderhoud.