12 juni 2024

Beton in Runescape

Beton cire kleuren zag ik onlangs als een suggestie voor Runescape. Ik zag niet het nut ervan. In de wereld van Runescape is beton helemaal niet nodig. In deze blog zal ik de wereld van Runescape uitleggen en daarbij wordt ook duidelijk waarom beton helemaal niet nodig is voor het spel. Runescape is een MMORPG die al heel erg oud is. Één van de oudste MMORPG’s die nog steeds gespeeld wordt. MMORPG staat voor Massive Multiplayer Online Roleplaying Game en in principe zijn dit soort spellen gebaseerd rondt het idee van een fantasie wereld in gaan waarin je de echte wereld even kan vergeten.

Runescape is gebaseerd op Tolkien

Betonlook verf zou een nog slechter idee zijn voor Runescape. Want toen ik fantasiewereld zei in de vorige alinea bedoelde ik daar niet een nep-wereld mee die alleen in je verbeelding bestaat. Tolkien is een schrijver die zo goed als in zijn eentje het fantasy genre heeft ontwikkeld en Runescape is onderdeel van dat genre. Zodoende heeft het dus draken, orks, ridders en tovenaars. Het is een magische wereld waar ze doen wat ze willen. En veel dingen worden gebouwd in deze wereld door magische wezens die zich niet helemaal gaan houden aan onze natuurwetten.

En beton is dan niet nodig

Kalkverf is de allerergste suggestie die ik heb gezien om te gebruiken. Kalk bestaat niet eens in het Runescape universum dus hoe wil je dat gaan maken allemaal? Dat is echt klinkklare onzin en als Jagex het zou doen, zouden de spelers van Runescape een gigantische rel houden. Jagex is de developer van Runescape btw. Maar waarom houden de Runescape spelers dan zo een grote rel? Dat heeft te maken met het feit dat Runescape spelers de grootste crybabies ooit zijn en geen competitie kennen in het creëren van drama rond hun game. Vaak wordt het ironisch gedaan maar bijna even vaak is het serieus