13 juni 2024

Waar een waterontharder plaatsen?

Om van hard water verlost te zijn

Heb je hinder van kalkrijk hard water in huis? Dat is vervelend, maar helaas onontkoombaar. Er zit nu eenmaal kalk in ons leidingwater. Alleen de hoeveelheid verschilt per regio in Nederland. Als de hoeveelheid kalk echt hinderlijk wordt, dan kun je overwegen om een waterontharder te installeren, waarmee je hard water filtert tot heerlijk zacht water. Maar waar plaats je eigenlijk een waterontharder in huis? Je leest het hieronder.

Wat doet kalk in het leidingwater?

Kalk zit altijd in meer of mindere mate in ons leidingwater. Te veel kalk in het water kan verstopte waterleidingen en schade aan je sanitair en je huishoudelijke apparatuur tot gevolg hebben. Je waterkoker verwarmt dan bijvoorbeeld zowel de kalk als het water. Dat kost meer energie dan gebruikelijk. En veel kalk in je vaatwasser, zorgt voor een doffe uitstraling van je serviesgoed. Dat wil natuurlijk niemand! Dat probleem is te tackelen met een waterontharder. Dan blijft nog steeds de vraag: waar plaats je die waterontharder?

Waterontharder in de meterkast installeren

Het antwoord op deze vraag is eenvoudig: het installeren van een waterontharder in de meterkast is een logische oplossing. Hoe werkt een waterontharder in een meterkast? Een waterontharder kun je laten plaatsen ‘na’ of ‘achter’ de watermeter in de meterkast. Want daar bevindt zich meestal de watermeter. Er zijn uitzonderingen: in sommige woningen zit de watermeter in de bijkeuken, garage, trapkast of zelfs bij een waterput in de tuin. Maar dat vergeten we hier even. Nadat de waterontharder in je meterkast is geïnstalleerd, filtert deze de kalk uit het leidingwater. Zo raakt je waterleiding niet meer verstopt en blijven je sanitair en vaat verschoond van hinderlijke kalkaanslag.

Waterontharder in meterkast laten plaatsen

Als je contact opneemt met een goede leverancier van waterontharders, plaatst deze een meterkast model waterontharder in je woning. Dat wordt meestal al gedaan binnen 3 weken na je aanvraag.

Meer blogs lezen?

Meer blogs lezen over comfortabel wonen? Je leest ze hier.