12 juni 2024
strafbeschikking verkeersovertreding

Een strafbeschikking verkeersovertreding ontvangen

Heb jij onlangs een strafbeschikking verkeersovertreding ontvangen en weet je even niet wat je hiermee moet doen, dan is deze blog wel interessant voor jou. Deze beschikking is afkomstig van het OM en zij hebben, zonder de tussenkomst van een rechter een straf op kunnen leggen. Echter is maximaal een gevangenisstraf (in het Wetboek van Strafrecht) van zes jaar de stelling. Komt de straf hierboven dan is een strafzaak alleen maar via de rechter mogelijk.

Het is verstandig om nooit meteen akkoord te gaan met een beschikking afkomstig van het OM. Schakel hiervoor een advocaat in, die weet hoe te handelen wanneer je zo een brief in huis hebt gekregen.

strafbeschikking verkeersovertreding

Bezwaar indienen tegen een strafbeschikking verkeersovertreding

Onlangs had een neef van mij te maken gehad met een verkeersconflict. Op weg naar huis werd hij klemgereden door een andere bestuurder en deze rit werd van kwaad tot erger. helaas moest mijn neef het onderspit delven, want hij werd op een gegeven moment tegen gehouden door een politie auto. Deze zagen hem roekeloos over de weg rijden en daarom werd hij aangehouden. Een geldboete was het vervolg alleen was deze zo hoog dat het via het OM zal lopen.

Vorige maand kreeg hij dan deze beschikking in huis en was het even flink slikken toen hij de boete zag. Omdat mijn neef een dashcam had, kon hij aantonen dat hij niet alleen verantwoordelijk was voor dit asociale rijgedrag. Een ingeschakelde advocaat heeft hem met dit proces geholpen en dat heeft ertoe geleid dat de beschikking een stuk lager werd.