22 mei 2024
natuurlijke gezichtsverzorging 9

Do’s en don’ts van huidverzorging

Een goede huidverzorging acne is belangrijk. Klik hier voor onze acne huidverzorgingsproducten. Je huid heeft het zwaar te verduren en staat dag in dag uit, het hele jaar lang, bloot aan allerlei invloeden. Denk aan zonlicht en UV straling, maar ook aan regen, wind, kou. Daarnaast krijg je te maken met schadelijke stoffen zoals uitlaatgassen en gebruik je wellicht nog diverse soorten cosmetica. Je huid heeft het zwaar dus, en dit geldt in het bijzonder voor je gezichtshuid; die verdient het dus wel om een beetje gepamperd te worden.

Gezichtsverzorging: Wat zijn de do’s?

Goede huidverzorging acne begint altijd, altijd, altijd met het reinigen van je gezicht. Klik hier voor onze acne huidverzorgingsproducten. Natuurlijk is het belangrijk om je make up te verwijderen, maar ook als je weinig of geen make up draagt moet je het belang van reinigen niet onderschatten. Achtergebleven vuil en cosmetica kunnen je poriën verstoppen en leiden tot vervelende puistjes. Daarnaast is het ook voor de volgende stap, het aanbrengen van een hydraterend serum, goed als je huid helemaal schoon is zodat je serum optimaal werkt. Na het serum ga je verder met een goede dag- en nachtcrème. Tot slot, denk altijd aan een goede SPF want het is belangrijk om waar mogelijk je huid te beschermen tegen schadelijk zonlicht.

En wat zijn de don’ts?

De eerste don’t is een inkoppertje, maar dat is dus het overslaan van het reinigen van je gezicht. Het heeft geen zin om de rest van je routine uit te voeren als je niet goed reinigt. Ga nooit met make up slapen, ook als je moe bent is het belangrijk om echt even de moeite te nemen om op z’n minst te zorgen dat je huid fris de nacht in gaat. Kijk daarnaast uit met zaken zoals heet douchen, we hebben helaas niet op alle factoren waar ons gezicht mee te maken krijgt invloed (de zon of regen uitzetten gaat immers niet), maar hoe heet je de douche zet bepaal je wel zelf. Heet douchen droogt je huid uit.